Las Vegasra sem maradtok ám recept nélkül!
Ez a Nevada Basque Cake, amit állítólag az aranyláz idején baszk bevándorlók terjesztettek el a térségben.
Hozzávalók (krém):
- 2,5 dl tej
- 150 g cukor (ketté osztva)
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- Vanília vagy vanília aroma
Hozzávalók (tészta):
- 200 gramm liszt
- Fél teáskanál sütőpor
- 100 gramm cukor
- 1 dl tej
- 3 tojás
Előbb készítsd el a krémet. Ehhez a cukor felét forrás össze a tejjel. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
Keverd egyneművé a krém többi hozzávalóit, majd keverd bele a meleg tejbe, és közepes fokozaton, folyamatosan kevergetve főzd addig, míg puding állagúra sűrűsödik.
Ha kész, tedd félre hűlni.
A tészta hosszávalóit keverd egyneművé. Egy még keverhető, de a pudingnál sűrűbb állagot fogsz kapni.
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Míg melegszik, állítsd össze a sütit.
Vegyél elő egy kb 16 cm átmérőjű, magas falú tortaformát, tortakeretet. A tesztek felét terítsd el a forma alján, majd kanalazd rá a kémet, végül terítsd rá a tészta másik felét.
175 fokon süsd kb 50 percig.
Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg míg kihűl, majd vedd ki a formából és már szeletelheted is.