Az araboknak van egy Rose Mehalabya nevű tejpudingjuk, amit rózsavizes zselével és pisztáciával tesznek esztétikussá. Ezt választottam az F1-es Abu Dhabi Nagydíjra.
Azonban nem lesz ez most teljesen autentikus, egyrészt mert rózsavizet azért nem árulnak minden kisközértben, másrészt mert volt itthon pudingpor, így azzal készítettem. De talán így könnyebb és gyorsabb is lesz elkészíteni mindenkinek a kamu „Rose Mehalabyát”.
Tehát amire szükséged lesz:
- 1 tasak vanília, vagy tejszín ízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- fél liter tej
- 2 dl pirosszínű gyümölcslé (dinnye, meggy, stb.)
- 1 db lapzselatin
- sótlan, hántolt pisztácia
A pudingot készítsd el a tasak leírása szerint, majd adagold tetszőleges méretű poharakba.
Amíg a puding hűl a poharakban, kicsit melegítsd meg (nem kell forralni) a gyümölcslét, majd tedd bele a lapzselatint, és kevergesd, míg fel nem oldódik. Ha feloldódott, adagold vékony rétegben a pudingok tetejére, majd hagyd kihűlni. Ha már a pohár sem meleg, tedd a hűtőbe pár órára, hogy a zselé is megdermedjen.
Ha megdermedt a zselé, szórj a tetejére picire aprított pisztáciát és kész is vagy. 🙂
Utolsó agytorna az F1-es szezonzáró előtt! Neked hogy megy a mai kvíz?