Fotó: Tajthi Andrea
Az araboknak van egy Rose Mehalabya nevű tejpudingjuk, amit rózsavizes zselével és pisztáciával tesznek esztétikussá. Ezt választottam az F1-es Abu Dhabi Nagydíjra.
Azonban nem lesz ez most teljesen autentikus, egyrészt mert rózsavizet azért nem árulnak minden kisközértben, másrészt mert volt itthon pudingpor, így azzal készítettem. De talán így könnyebb és gyorsabb is lesz elkészíteni mindenkinek a kamu „Rose Mehalabyát”.
Tehát amire szükséged lesz:
A pudingot készítsd el a tasak leírása szerint, majd adagold tetszőleges méretű poharakba.
Amíg a puding hűl a poharakban, kicsit melegítsd meg (nem kell forralni) a gyümölcslét, majd tedd bele a lapzselatint, és kevergesd, míg fel nem oldódik. Ha feloldódott, adagold vékony rétegben a pudingok tetejére, majd hagyd kihűlni. Ha már a pohár sem meleg, tedd a hűtőbe pár órára, hogy a zselé is megdermedjen.
Ha megdermedt a zselé, szórj a tetejére picire aprított pisztáciát és kész is vagy. 🙂
A Sachsenringen rendezett MotoGP-hétvégén Alberto Puig, a Honda csapatfőnöke úgy nyilatkozott, hogy nem zárható ki…
Gina-Maria Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher lánya, beírta nevét a globális sporttörténelembe. A…
Lando Norris arra koncentrál, hogy élvezze a karrierjét, mintsem, hogy komoly örökséget hagyjon maga után.…
Az elmúlt héten derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a Red Bull azonnali hatállyal…
Meglepő és hirtelen vezetőváltás rázta meg a Forma-1 világát, mikor kiderült, hogy a Red Bull…
2025-ben a McLaren egyértelműen a domináns erő a Forma-1-ben. Lassan az is biztosra vehető lesz,…