Fotó: Tajthi Andrea
Az araboknak van egy Rose Mehalabya nevű tejpudingjuk, amit rózsavizes zselével és pisztáciával tesznek esztétikussá. Ezt választottam az F1-es Abu Dhabi Nagydíjra.
Azonban nem lesz ez most teljesen autentikus, egyrészt mert rózsavizet azért nem árulnak minden kisközértben, másrészt mert volt itthon pudingpor, így azzal készítettem. De talán így könnyebb és gyorsabb is lesz elkészíteni mindenkinek a kamu „Rose Mehalabyát”.
Tehát amire szükséged lesz:
A pudingot készítsd el a tasak leírása szerint, majd adagold tetszőleges méretű poharakba.
Amíg a puding hűl a poharakban, kicsit melegítsd meg (nem kell forralni) a gyümölcslét, majd tedd bele a lapzselatint, és kevergesd, míg fel nem oldódik. Ha feloldódott, adagold vékony rétegben a pudingok tetejére, majd hagyd kihűlni. Ha már a pohár sem meleg, tedd a hűtőbe pár órára, hogy a zselé is megdermedjen.
Ha megdermedt a zselé, szórj a tetejére picire aprított pisztáciát és kész is vagy. 🙂
Isack Hadjar beírta magt az F1 történelemkönyvébe: a Holland Nagydíjon megszerezte első dobogós helyezését, és…
Helmut Marko világos üzenetet küldött Yuki Tsunodának: a japán pilótának „körülbelül Mexikóig” kell bizonyítania, hogy…
Szeptember elsején a Honda dupla bejelentést tett közzé. Hivatalossá vált az, amire egy ideje mindenki…
Dupla F1-es versenyhétvége, avagy nincs pihenő, hétvégén máris érkezik a következő versenyhétvége, az Olasz Nagydíj!…
Vasárnap folytatódott az FIA Kamion Európa-bajnokság az Autodrom Most pályáján, ahol a magyar versenyző, Kiss…
Sokáig tartotta magát az a pletyka, mely szerint Max Verstappen már az idei szezon után…