Fotó: Tajthi Andrea
Az araboknak van egy Rose Mehalabya nevű tejpudingjuk, amit rózsavizes zselével és pisztáciával tesznek esztétikussá. Ezt választottam az F1-es Abu Dhabi Nagydíjra.
Azonban nem lesz ez most teljesen autentikus, egyrészt mert rózsavizet azért nem árulnak minden kisközértben, másrészt mert volt itthon pudingpor, így azzal készítettem. De talán így könnyebb és gyorsabb is lesz elkészíteni mindenkinek a kamu „Rose Mehalabyát”.
Tehát amire szükséged lesz:
A pudingot készítsd el a tasak leírása szerint, majd adagold tetszőleges méretű poharakba.
Amíg a puding hűl a poharakban, kicsit melegítsd meg (nem kell forralni) a gyümölcslét, majd tedd bele a lapzselatint, és kevergesd, míg fel nem oldódik. Ha feloldódott, adagold vékony rétegben a pudingok tetejére, majd hagyd kihűlni. Ha már a pohár sem meleg, tedd a hűtőbe pár órára, hogy a zselé is megdermedjen.
Ha megdermedt a zselé, szórj a tetejére picire aprított pisztáciát és kész is vagy. 🙂
A Red Bull számára élet-halál kérdés, hogy folyamatosan versenyképes autót adjon Max Verstappen alá, hiszen…
Lewis Hamilton csütörtökön bevallotta, hogy az idő már nem a Ferrarinak dolgozik az idei szezonban,…
A világbajnoki második helyezett Francesco Bagnaia a franciaországi súlyos vereség után érkezett a brit szigetekre.…
A Haas francia versenyzője, Esteban Ocon stílusosan jelent meg a cannes-i filmfesztiválon barátnőjével, Flavy Barlával.…
Fabio Quartararót megbüntették a Francia Nagydíjon, mert nem tett eleget az utasításoknak a balesete után.…
Azért felnőtteknek, mert ez a "recept" alkoholos. Az recept szó pedig azért került idézőjelbe, mert…