Épp csak, hogy véget ért a 2023-as, máris kezdősik a 2024-es Forma-1-es szezon. Szombaton rajol el az évad a Bahreini Nagydíjjal.
Mi pedig folytatjuk szokásunkat – legalábbis míg körbe nem érünk biztosan -, hogy minden versenyhétvégére hozunk valami kajaötletet, ami az adott verenyhétvége országához illik. Hogy az F1-es versenyekhez igazíthassátok a menüt, pláne ha mondjuk nem egyedül nézitek, hanem családdal, barátokkal.
A Samboosa egy tölött tészta, melyet előszeretettel fogyasztanak Bahreinben. Tölteléke leggyakrabban marhahúsos, vagy esetleg sajtos, ízlés szerint. Most a legegyszerűbb, leggyorsabb verziót mutatjuk, amiből könnyen lehet annyit készíteni, hogy vendégeknek is jusson.
Teríts ki egy tekercs levele tésztát (egy csomag leveles tésztából 4 db Samboosa készül).
A tészta rövidebbik oldalával párhuzamosan vágd 4 egyenlő csíkra. A csíkok aljára tegyél egy kb evőkanálnyit a töltelékből, ami nálunk most egyszerűen csak zöldfűszeres krémsajt volt.
Majd hajtogasd fel a tésztacsíkot háromszög formában (az alábbi módon), így nem fog kifolyni belőle a töltelék.
Ha az összes háromszög elkészült, egy magas falú edényben forrósíts étolajat, majd időnként forgatva süsd benne addig a háromszögeket, míg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedd őket egy rácsra, várj, míg hűl egy kicsit, majd fogyaszthatod is.
Tipp: Ha húsos verziót készítesz, készíthetsz hozzá tejfölös, joghurtos, vagy sajtos, fűszeres mártogatóst.
További „F1-es” recepteket ide kattintva találsz.