A Kínai Nagydíj az elmúlt években kimaradt a Forma-1-es versenynaptárból, így receptet sem hoztunk még hozzá. Most azonban pótoljuk.
Olyan étel ez, ami talán mindenkinek először eszébe jut, ha kínairól van szó, ez pedig a szecsuáni csirke. Persze egy kínai minden bizonnyal megkritizálná, de a magyarországon „klasszikus” kínai büfés verziót egészen jól lehet így utánozni.
A soron következő versenyhétvégéhez passzoló ebéd lehet. 😉
Hozzávalók (kb 2 főre):
- 300 g csirkemell
- 1 tojás
- 2 teáskanál + 2 evőkanál keményítő
- csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 répa
- kb fél db hegyes erős paprika
- 50 g bambuszrügy
- étolaj
- 200 ml + 2 evőkanál víz
- 2 teáskanál paprikakrém (ha bírod, lehet csípős is)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- csipet só
- bors
- párolt rizs
A csirkemellet vágd vékony szeletekre és tedd egy magas falú tálba. Adj hozzá egy felvert tojást, 2 tk keményítőt, keverd őket össze, majd tedd félre.
A hagymát vágd négy negyedre, a répát vékony szeletekre, a paprikát karikákra (vagy mindet olyan formára, ahogy neked tetszik).
Egy tapadásmentes serpenyőben kb 1 ek étolajban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a csirkét. Ha a hús már kifehéredett, add hozzá a répát, paprikát és a bambuszt, és 1-2 percig süsd tovább.
Egy serpenyőbe önts 2 dl vizet, majd mikor már jól felforrósodott, add hozzá a paprikakrémet, a szójaszószt, ízesítsd sóval, borssal és add hozzá a cukrot.
Egy kis tálban 2 evőkanál keményítőt 2 evőkanál vízzel keverj el, majd ezt add a tűzhelyen készülő mártáshoz. Kevergetve forrald tovább, míg el nem kezd sűrűsödni. Ha már sűrű, „ragacsos” az állaga, add hozzá a korábban félretett zöldséges, húsos keveréket, és jól keverd el. 1-2 percig melegítsd őket össze, és el is készült. Párolt rizzsel tálald.