Miami és Kuba közel sem ugyanaz. Mégis mivel az USA-ból „lenyúló” félszigethez (Florida) gyakorlatilag a karibi sziget van a legközelebb, ez érződik a gasztronómiájukon is. Így aztán a Forma-1-es Miami Nagydíj alkalmából egy Floridában népszerű, nagyon finom, és nagyon egyszerű kaja-ötletet kínálunk most a hétvégére! Ez pedig a Cuban sandwich.
Amire szükséged lesz:
- 1 bagett, vagy szélesebb, egyenes kifli
- 2 szelet sonka
- lassan sült, majd tépett sertéshús
- 2 ementáli sajt
- mustár
- csemegeuborka
A tépett húshoz keverj össze egy nagy csipet sót, borsot, fűszerpaprikát, koriandert, fokhagymát és/vagy tetszőleges fűszereket. Ezekhez adj egy evőkanál paradicsompürét, egy kevés olívaolajat és 4 evőkanál vizet. Keverd jól el, majd alaposan dörzsöld bele egy darab sertéscombba. Ha ez megvan, tedd egy mélyebb hőálló tálba, és mindössze 140 fokon, 3,5-4 órán át süsd a sütőben. Ha kész, két villa segítségével tépkedd az egész húst kis cafatokra.
A bagettet vágd vízszintesen ketté. Az alját kend meg mustárral, tegyél rá sonkát, tépett húst, sajtot, felkarikázott uborkát, majd tedd rá a bagett tetejét.
Ez után két opciód van: megsütöd panini sütőben, vagy serpenyőben/grillen mindkét oldalát (kissé kilapítva), vagy serpenyőben. Süsd addig (mindkét oldalát), míg a sajt megolvas benne.