Motorsportol.hu
2025. augusztus 28, csütörtök
  • Login
  • Kezdőlap
  • F1
  • Irány az F1!
    • F2
    • F3
    • F1 Academy
  • Moto
  • Kamion Eb
  • Minden más
  • Retró
  • Fan Zone
    • Kvízek
    • Könyvek
    • Film/sorozat
    • Utazás
    • Receptek
    • Puzzle
  • Ajánló
  • Autó
  • Galéria
  • Csatlakozz!
  • Vásárlás
No Result
View All Result
  • Kezdőlap
  • F1
  • Irány az F1!
    • F2
    • F3
    • F1 Academy
  • Moto
  • Kamion Eb
  • Minden más
  • Retró
  • Fan Zone
    • Kvízek
    • Könyvek
    • Film/sorozat
    • Utazás
    • Receptek
    • Puzzle
  • Ajánló
  • Autó
  • Galéria
  • Csatlakozz!
  • Vásárlás
No Result
View All Result
Motorsport Online
No Result
View All Result
Home F1

Átjönnek a barátok F1-et nézni, és nem tudod mit adj nekik enni? Ezt!

Tajthi Andrea by Tajthi Andrea
2024.09.12.
Átjönnek a barátok F1-et nézni, és nem tudod mit adj nekik enni? Ezt!
ADVERTISEMENT

A legtöbb Forma-1-es versenyhelyszínhez már találtok receptet itt a Motorsportol.hu-n, de Azerbajdzsán még hiányzott. Ezt most pótoljuk!

Ez egy azeri péksütemény, a Badambura. alapvetően diós töltelékkel, de valójában azzal töltöd, amivel csak szeretnéd. Nem nehéz elkészíteni, és remek vendégváró is lehet, ha például áthívnád a barátaidat, hogy közösen nézzétek a hétvégi versenyt.

Ez is érdekelhet

Tagadja a Red Bull-os pletykákat az IndyCar szupersztárja

Tagadja a Red Bull-os pletykákat az IndyCar szupersztárja

2025.08.28.
Az elsők között üzent a visszatérés miatt Péreznek Verstappen

Az elsők között üzent a visszatérés miatt Péreznek Verstappen

2025.08.28.

Az alábbi receptből nekem 10 kisebb darab lett.

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 g élesztő
  • 75 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 25 g vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 50 g tejföl
  • 1 csipet só

Ezen kívül szükség lesz kb 25 g olvasztott vajra, és a tetszőleges töltelékre. Ez jelen esetben 25g darált dió 12 g porcukorral. (Ha eleve cukrozott, előre ledarált diót veszel, akkor nem kell további cukrot adni hozzá!)

Elkészítés:

A tejet a cukorral melegítsd meg mikróba, de ne legyen forró! Morzsold bele az élesztőt és tedd félre. Amíg az élesztő felfut, mérd ki egy tálba a tészta további hozzávalóit. Miután az élesztő felfutott (feljön a tej tetejére, mint egy barna hab), öntsd azt is a tészta hozzávalóihoz. Kézzel, vagy robotgéppel gyúrj az egészből szép, sima felületű tésztát.

Ha ez megvan, takard le egy tiszta konyharuhával és keleszd a duplájára. Ez elektromos sütőben, kelesztő funkcióval, 36 fokon kb félóra. Ha a hagyományos módon meleg takaró alá dugod, ez az idő változhat, érdemes néha ránézni.Ha a tészta szépen megnőtt, oszd el 5 egyenlő részre és formázz belőle golyókat. Ezeket a golyókat egyessével nyújtsd ki vékonyra (kör alakúra), olyan lesz, mint egy palacsinta, vagy tortilla lap.Tedd egy tányérra vagy sütőpapírra az első kinyújtott lapot, ezt kend meg teljes felületén olvasztott vajjal, majd tedd rá a következő lapot, azt is kend meg vajjal, tedd rá a következő lapot, és így tovább. Ez a vajjal kenés azért fontos, mert sütéskor így fognak szépen elválni egymástól a rétegek és lesz látványosabb a péksüti.

Ha minden lapot, vajjal „elválasztva” egymásra tettél, vékonyan kend meg a tetejét, az utolsót is, majd az egészet tekerd fel, mint egy piskótatekercset. Szeleteld fel 1,5-2 ujjnyi vastag „csigákra” (nekem 10 db lett).

A csigákat fektesd el, a közepét nyomkodd be, hogy egy kis csónakot kapj. Tegyél bele egy kis tölteléket, majd csipkedd össze a töltelék fölött a tésztát, hogy bent maradjon. Majd a csipkedéssel lefelé helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Miután ezt mindegyikkel megtetted, előmelegített sütőben, 170 fokon süsd kb 20 percig, míg a felülete elkezd enyhe barna színt kapni.

Hagyd kihűlni, majd porcukorral szórva (elhagyható) tálald! 🙂

További „Forma-1-es” recepteket ide kattintva találsz!

Ha elkészíted, ne felejtsd el megosztani velünk valamelyik közösségi oldalon (jelöld be a @motorsportol.hu-t)! 😉

 

1 of 6
- +
Badambura
Badambura
Badambura
Badambura
Badambura
Badambura
Tags: Azerbajdzsáni NagydíjBadamburaF1Forma-1recept
Tajthi Andrea

Tajthi Andrea

Kb negyed évszázada vagyok F1 rajongó, nagyjából 12 éve pedig nem csak nézem, hanem írom is az autósport híreket. :)

Lesz újonc versenyző az F1-es mezőnyben 2026-ban?
18 Szavazat · 18 szavazat
Szavazok

Ajánló

Igazi időutazás a MotoGP múltjába és jelenébe – MotoGP Illusztrált történelem

Igazi időutazás a MotoGP múltjába és jelenébe – MotoGP Illusztrált történelem

2025.08.12.
Botrányok, cserék és történelmi pillanatok: Félévi F1-es értékelés

Botrányok, cserék és történelmi pillanatok: Félévi F1-es értékelés

2025.08.10.
Ott leszel az idei F1-es Magyar Nagydíjon? Ezeket az infókat mindenképp tudnod kell!

Ott leszel az idei F1-es Magyar Nagydíjon? Ezeket az infókat mindenképp tudnod kell!

2025.07.29.

TOP 5

  • A Stake F1 Team Kick Sauber csapat nem vehet részt a Holland Nagydíjon!

    A Stake F1 Team Kick Sauber csapat nem vehet részt a Holland Nagydíjon!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Négyszeres bajnokot igazolna a Red Bull Verstappen mellé

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Várhatóan két Forma-1-es motor is figyelemre méltó lesz 2026-ban

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ő lehetne Hamilton utódja a Ferrarinál?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Kimi után Räikkönen is kell Toto Wolffnak?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Motorsportol

F1, F2, F3, MotoGP, Kamion Eb és egyéb motorsport hírek.

Mindenki motorsportol!

ADATBANK

Közösségi média moderálási alapelvek

Kapcsolat

Impresszum

RSS

ÁSZF

Adatkezelési tájékoztató

Szerzői jogok

Feliratkozás

  • „Paddock club” közösség
  • „Paddock news” lista

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Kezdőlap
  • F1
  • Irány az F1!
    • F2
    • F3
    • F1 Academy
  • Moto
  • Kamion Eb
  • Minden más
  • Retró
  • Fan Zone
    • Kvízek
    • Könyvek
    • Film/sorozat
    • Utazás
    • Receptek
    • Puzzle
  • Ajánló
  • Autó
  • Galéria
  • Csatlakozz!
  • Vásárlás

© 2024 Motorsportol.hu