Fotó: Tajthi Andrea
RAWE CEEK, vagyis RACE WEEK! Jön az Emilia Romagna Nagydíj, Imolában! Készíts a hétvégén alkalomhoz illő süteményt a futamnézéshez! 😀
Ez a Ciambella di Imola, vagyis „imolai fánk”. Fánk, azért idézőjelben, mert nem az általunk ismert fánkról van szó, ez csak a sütemény formájára utal. Ezt egy kuglóf formával tudjuk elérni.
Íme a bevásárló lista, és a recept! 😋
Hozzávalók:
A hozzávalókból lágy tésztát keverünk, amit egy sütőpapíron és egy kis extra lisztezés segítségével a sütőforma átmérőjével megegyező hosszban terítünk szét, és igyekszünk a sütőpapír segítségével hengerelni sodorni. A sütőpapír azért kell segítségnek mert meglehetősen lágy lesz a tésztánk. A tésztát ez után kivajazott, lisztezett kuglóf formába tesszük, a tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk dekor cukorral.
Kuglóf forma hiányában sem kell aggódni, szokták „vekinként” is sütni, pl püspökkenyér formában.
Előmelegített sütőben 180 fokon (alsó-felső) kb 40-50 perc alatt készre sütjük.
A formából azonban nem fejre fordítva vesszük ki, mint általában a kuglófot szokás, hanem ami sütés közben a teteje volt, az is marad. Elvégre azt szórtuk meg cukorral. 🙂
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur támogatást kapott a korábbi F1-es vezértől, Bernie Ecclestone-tól, hogy megfordítsa…
Gigi Dall'Igna nem lesz jelen a Német Nagydíjon. A Ducati Corse ügyvezető igazgatója személyes okok…
Hazájában, a Brit Nagydíj hétvégéjén a McLaren versenyzőjét Lando Norrist azzal kapcsolatban is megkérdezték, hogy…
Egyre sötétebb felhők gyűlnek az argentin Franco Colapinto feje fölött, az Alpine ugyanis nincs megelégedve…
A silverstone-i szurkolók hangosan kifütyülték Max Verstappen-t, amikor a rajongói zónában felemlítették a nevét. Ez…
A Red Bull Racing négyszeres világbajnoka, Max Verstappen megköszönte a Mercedes újoncának, Andrea Kimi Antonellinek,…