Alexander Albon és erőnléti edzője, Patrick Harding cáfolták azt a mítoszt, miszerint a Forma-1-es versenyzők nem „igazi” sportolók.
„Ez egy nagyon tág fogalom” – mondta Albon egy videóban. „Nem tudom, hogy ez csak egy véletlenszerű ember véleménye-e, de valószínűleg még soha nem ült F1-es autóban.”
A thaiföldi versenyző ezután elmondta, milyen érzés valójában egy Forma-1-es autóval versenyezni.
„Általánosságban elmondható, hogy körülbelül két órát töltünk az autóban. Bármilyen pályán versenyezhetünk, ahol a hőmérséklet 34-35 Celsius-fok, a páratartalom pedig 80-90%. A pulzusunk változó lehet, de egy forró versenyen két órán át 160 ütés/perc is lehet.”
Albon elismerte, hogy még az F1-es versenyzők is megengednek maguknak néha egy-egy „csalós” étkezést, míg edzője, Patrick Harding hozzátette, hogy egy dupla edzésnapon a pilóták akár 5000 kalóriát is elfogyaszthatnak, csak hogy fenntartsák az energiaszintjüket.
Végül Harding viccelődve megjegyezte, hogy míg a versenyzők kerülik a sült vagy túl zsíros ételeket, a desszertek meglepően népszerűek a paddockban.
„A versenyhétvégén, viccet félretéve, a táplálkozás nyilvánvalóan nagyon fontos számunkra.”
„Általában deficitben vagy, mert az elméd annyira a vezetésre koncentrál, hogy az ételek szinte eltűnnek. Szóval egy-egy kis desszert vagy… valami apróság, nem túl rossz. Aazért kerüljük a durvább ételeket, kerüljük a sült ételeket. De a desszertekről köztudott, hogy eltűnnek a vendéglátóegységből.”
Egy falat rajongás: Így csempéssz versenyt egy F1-mentes hétvégébe!






