Fotó: Tajthi Andrea
Szingapúri Nagydíj következik a hétvégén, így meghoztam az ehhez kapcsolódó receptet. 🙂
Az ázsiai ételeket sokan nagyon szeretik, mások nagyon nem. Így Szingapúr kapcsán igyekeztem olyan receptet hozni, ami nem túl extrém az európaiak számára sem, és könnyen, nehezen beszerezhető alapanyagok nélkül elkészíthető.
Ez a Singapore-Style Chicken Satay, ami gyakorlatilag csirke saslik-szerűség, mentás-joghurtos öntettel.
Hozzávalók a csirkéhez:
A vízben olvaszd fel a cukrot, majd keverd el benne a többi hozzávalót, végül forgasd bele a csíkokra vágott csirkét. Ezt követően tedd pár órára (vagy akár egy éjszakára) a hűtőbe.
Ez után a fűszeres húst húzd nyársra/saslik pálcára (hurkapálca is megteszi) és süsd meg grillen (vagy 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt, a hús vastagságától függően).
Hozzávalók a joghurtos öntethez:
A felsoroltakat keverd össze, és tálald a hússal, esetleg tetszőleges körettel. 🙂
A Haas francia versenyzője, Esteban Ocon stílusosan jelent meg a cannes-i filmfesztiválon barátnőjével, Flavy Barlával.…
Fabio Quartararót megbüntették a Francia Nagydíjon, mert nem tett eleget az utasításoknak a balesete után.…
Azért felnőtteknek, mert ez a "recept" alkoholos. Az recept szó pedig azért került idézőjelbe, mert…
A Monacói Nagydíj második szabadedzésén ismét Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak, hazai közönség előtt. Nem…
Nem úszta meg a büntetést Lance Stroll, aki Charles Leclerc-rel ütközött az első szabadedzésen. A…
A Forma-1-es mezőny meghívást kapott az új F1-es film zártkörű vetítésére a Monacói Nagydíj előtt.…