Fotó: Tajthi Andrea
Szingapúri Nagydíj következik a hétvégén, így meghoztam az ehhez kapcsolódó receptet. 🙂
Az ázsiai ételeket sokan nagyon szeretik, mások nagyon nem. Így Szingapúr kapcsán igyekeztem olyan receptet hozni, ami nem túl extrém az európaiak számára sem, és könnyen, nehezen beszerezhető alapanyagok nélkül elkészíthető.
Ez a Singapore-Style Chicken Satay, ami gyakorlatilag csirke saslik-szerűség, mentás-joghurtos öntettel.
Hozzávalók a csirkéhez:
A vízben olvaszd fel a cukrot, majd keverd el benne a többi hozzávalót, végül forgasd bele a csíkokra vágott csirkét. Ezt követően tedd pár órára (vagy akár egy éjszakára) a hűtőbe.
Ez után a fűszeres húst húzd nyársra/saslik pálcára (hurkapálca is megteszi) és süsd meg grillen (vagy 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt, a hús vastagságától függően).
Hozzávalók a joghurtos öntethez:
A felsoroltakat keverd össze, és tálald a hússal, esetleg tetszőleges körettel. 🙂
134 000 rajongó látogatott el a hétvégén a 2025-ös ADAC Truck Grand Prix nemzetközi kamionversenyre,…
A Red Bull korábbi irányítója, Christian Horner várhatóan korábbi ellenfelét, Toto Wolffot másolja, és visszatér…
Ha nyár, akkor Balaton. A Balaton kapcsán pedig eszünkbe jutott egy kis nosztalgia, méghozzá arról,…
Toprak Razgatlıoğlu elképesztő teljesítményével összehozta a mesterhármast Donington Parkban. Ezzel átvette a vezetést a tabellán…
A roncsderbivel végződő futamon Marc Márquez húzta be a győzelmet 200. királykategóriás versenyén. A MotoGP…
Carlos Sainz beszélt az édesanyja, Reyes Vazquez de Castro, és úgy egyáltalán az édesanyák iránti…