Fotó: Tajthi Andrea
Szingapúri Nagydíj következik a hétvégén, így meghoztam az ehhez kapcsolódó receptet. 🙂
Az ázsiai ételeket sokan nagyon szeretik, mások nagyon nem. Így Szingapúr kapcsán igyekeztem olyan receptet hozni, ami nem túl extrém az európaiak számára sem, és könnyen, nehezen beszerezhető alapanyagok nélkül elkészíthető.
Ez a Singapore-Style Chicken Satay, ami gyakorlatilag csirke saslik-szerűség, mentás-joghurtos öntettel.
Hozzávalók a csirkéhez:
A vízben olvaszd fel a cukrot, majd keverd el benne a többi hozzávalót, végül forgasd bele a csíkokra vágott csirkét. Ezt követően tedd pár órára (vagy akár egy éjszakára) a hűtőbe.
Ez után a fűszeres húst húzd nyársra/saslik pálcára (hurkapálca is megteszi) és süsd meg grillen (vagy 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt, a hús vastagságától függően).
Hozzávalók a joghurtos öntethez:
A felsoroltakat keverd össze, és tálald a hússal, esetleg tetszőleges körettel. 🙂
Lewis Hamilton elárulta, hogy egy olyan pilóta, aki mindössze egyetlen Forma-1-es futamot nyert, az egyik…
Nem vagyok futó – mindig is utáltam a futást, egy busz után loholni is az…
Franco Colapinto az A523-ast vezette vasárnap, átvéve Aron helyét, míg Martins, az enstoneiak korábbi junior…
Ralf Schumacher szerint az a baleset, amit Jack Doohan elszenvedett Japánban, csak tovább rontotta az…
A Forma-1-es Bahreini Nagydíj előtt ismét meghoztuk a már szokásos "nagydíjas" kvízünket! Teszteld a tudásod…
A hétvégéi japán futamon Max Verstappen letudta győzni az addig százszázalékos McLarent. A britek két…