Ma van a csokitorta világnapja, amit most rém egyszerűen fogunk „összekötni” a motorsporttal. Méghozzá úgy, hogy ez itt Romain Grosjean-féle csokitorta recept.
Romain Grosjean és felesége Marion, még évekkel ezelőtt, azt hiszem 2017-ben adott ki egy receptkönyvet Cuisine et confidences címmel, ami persze nem hiányozhat a polcomról, hiszen imádom ha össze lehet kapcsolni az autósportot az ételekkel.
A könyvben egyébként egyszerű, könnyen elkészíthető ételek vannak, mint az a csokitorta is, amit azért merek megosztani, mert nem valami egyedi recept, több helyen fellelhető az interneten. Szerepel azonban Grosjeanék könyvében is, így ezt mutatom most meg.
Hozzávalók:
6 tojás
200 g cukor
150 g vaj
200 g étcsoki (legalább 70%-os)
50 g liszt
egy csipet só
A tojásokat válaszd szét, a fehérjét a csipet sóval verd habbá, majd keverj el benne 20 grammot a cukorból. Ha ez megvan, tedd félre.
Egy hőálló edénybe tedd bele a maradék cukrot, a tojássárgákat és a vajad, majd keverketés közben főzd össze. Add hozzá a csokit, és kevergesd tovább addig, míg a csoki teljesen el nem olvad. Vedd le a tűzhelyről, szitáld bele a lisztet és keverd el.
Ez után a lisztes csokis keverékbe forgasd bele a tojásfehérjét is.
Öntsd az egészet egy 22 centis formába és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig. Voilá!